Voortgang project Mathare school (Maart 2015)

Vanwege de dringende noodzaak om snel te beginnen is het project Mathare opgesplitst in twee fasen. Wij hebben voor de uitvoering van fase 1 op korte termijn fondsen beschikbaar gesteld. Nu zijn we bezig om fondsen voor de uitvoering van fase 2 bij elkaar te brengen. De opdeling van activiteiten is in overleg met Undugu gedaan.

Voor fase 1 is ca. € 55.000 euro nodig, voor fase 2 ca. € 65.000. Onze bijdrage voor fase I is door Wilde Ganzen aangevuld en inmiddels aan Undugu in Kenia ter beschikking gesteld. Alles wordt nu in gereedheid gebracht voor de uitvoering van fase 1. Het wachten is op de komende schoolvakantie.

Voor fase 2 had UVN op 1 maart ca € 11.500 beschikbaar. Inclusief de bijdrage van Wilde Ganzen wordt dat een bedrag van ruim € 17.500. Zie ook onderstaand staatje.

Renovatie Mathare 3-1-2015

Goed nieuws komt er ook van de vriendenkring in Duitsland. Zij melden ons dat zij € 13.600 voor het project beschikbaar hebben. Dit geld zal binnen kort naar ons overgemaakt worden. Dat betekent dan dat er nog eens 21.000 beschikbaar zal komen voor Mathare.

Allemaal hoopvol nieuws. We hebben er het volste vertrouwen in dat we het geld voor de school bij elkaar zullen krijgen. We beginnen langzaam al weer te denken aan Ngomongo; daar is toch ook een school die dringend gerenoveerd moet worden!
Ook één minpuntje: het blijkt dat de koers van de Euro t.o.v. de Keniaanse Shilling wat gedaald is. Als dit zo blijft, zou het kunnen zijn dat Undugu wat geld tekort komt als we het bedrag bij elkaar hebben. Een beetje reserve moet er dus wel zijn.