Voortgang project Mathare school (oktober 2015)

IL-955-Logo nieuw lang PMS

 

We benadrukken het nog maar eens: dit project is in samenwerking met het fonds Wilde Ganzen en donaties van de vriendenkring Duitsland, verschillende fondsen en giften van particulieren gefinancierd. In juni tijdens onze Algemene Ledenvergadering konden we al vertellen dat de fondswerving voor de tweede fase goed is gegaan. Begin juli heeft Wilde Ganzen de gezamenlijke tussenopbrengst voor de tweede fase van ruim €56.000,= in Keniaanse shillings overgemaakt naar USK. Het is nog niet helemaal duidelijk of met dit bijeengebrachte bedrag ook alle geplande werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Tijdens de uitvoering van de eerste fase bleken sommige posten dan begroot en ook was het bestek niet helemaal compleet. Bovendien is er ook nog wat bouwmateriaal gestolen en heeft men besloten om wat extra uitgaven te doen om de veiligheid van het gebouw te vergroten.

Begin oktober hebben we van USK een 2e update ontvangen waaruit blijkt dat het geld besteed is aan de verbouwing van de keuken, de eetzaal, de ommuring, nieuwe deuren, verbeterende elektriciteitsvoorziening en extra verstevigde ramen: eleven additional window frames were replaced with newly fabricated aluminium ones, for maximum security’. De ommuring van het schoolgebouw is pas gedeeltelijk klaar is; This activity is half done. The uneven landscape and weak soil type necessitated the creation of a ground beam, which was not part of the original plan’. We zullen binnenkort in samenwerking met Wilde Ganzen het laatste deel van de opbrengst van de fondsenwerving overmaken. De renovatie van de Mathareschool gaat dus gestadig door. Uit het rapport tenslotte nog een citaat: Undugu is grateful for the tireless efforts of UVN to ensure that this project is funded to fruition’.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Begin augustus heeft de heer Faas van de Stichting ‘Jong’ de renovatie van de Mathareschool bezocht. De stichting Jong is een van de fondsen die op ons verzoek het project ondersteunt. De heer Faas heeft een positieve indruk gekregen; citaat uit zijn verslag: Op de school werd ik ontvangen door de ‘caretaker’ de heer Michael Wanjahi. In de sponsoring aanvraag stond dat hij de verbouwing begeleidt. Helaas was het schoolvakantie en waren er weinig leerlingen. Wanjahi, een zeer vriendelijke en toegewijde man, liet mij de gerenoveerde lokalen en toiletten zien. De voorbereidingen voor de verbouwing van de eetzaal was in voorbereiding. De muur rond het terrein werd gebouwd terwijl ik er was. Dit laatste is overigens echt nodig. Een flink deel van het terrein is ‘ingenomen’ door bewoners van de wijk die er hun hutje hebben gebouwd.

De opbrengst van het bezoek:

  1. prachtig maatschappelijk relevant project gezien;
  2. werkzaamheden werden uitgevoerd conform subsidie aanvraag.