Onderhoud opvangcentrum Kitengela

Het opvangcentrum in Kitengela was dringend aan onderhoud toe. Zo dringend dat gedreigd werd het centrum te sluiten. In de woorden van Aloys Opiyo: “The Netherlands’ contribution has really helped us to improve the facilities in Kitengela. The Government had threatened with closure unless we repaired and improved some critical facilities to make the centre Child friendly.” De foto’s vertellen het verhaal van het onderhoud.

opvangcentrum Kitengela centrum

Voor veel van de Vrienden is het opvangcentrum een begrip. We zijn blij dat het centrum met onze hulp weer een tijd gecontinueerd kan worden.

Zaal weer in orde en TV geïnstalleerd
Ramen weer gerepareerd
Extra opvang voor hemelwater (Niet om te drinken!!)

De watervoorziening is uitgebreid, regenwater wordt onder meergebruikt bij het douchen, het gebruik van toiletten, zowel het spoelen als het handenwassen.

Er is weer stromend water

De kraan doet het weer. Stromend water is een eerste voorwaarde.Ook in Kenia is het coronavirus gesignaleerd. Handen wassen is een dringende noodzaak. Op dit moment (17/7/2020) is het aantal doden in Kenia ruim tweehonderd, we kunnen alleen maar hopen dat de epidemie in Kenia een mild verloop zal hebben.

Naast het onderhoud aan het centrum is er sport- en spelmateriaal aangekocht. Programma Manager Buthaina Ibrahim: “With the funds we were able to do some repair work at the Place of Safety as well as buying some sporting/ games equipment for keeping children healthy at the centre.