Undugu Freundekreis Deutschland

“Undugu Freundeskreis” (UFK) is vergelijkbaar met de Undugu Vriendenkring Nederland. Deze vereniging bestaat al meer dan 40 jaar, dus vanaf de tijd dat Pater Grol zijn Parking Boys organisatie in Nairobi begon. Sinds enkele jaren is er intensief contact tussen de beide verenigingen en bezoeken wij elkaars jaarvergaderingen en zo nodig ook een bestuursvergadering. Voorzitter is Christian Schober, de UFK is het actiefst in enkele kernen bij Karlsruhe en Frankfurt. Wat betreft doelstelling, inkomsten en middelen zijn de vriendenkringen vergelijkbaar. De Undugu Freundeskreis ondersteunt met ons het project ‘Renovatie UBEP school Mathare’.

Uit de ‘Undugu-Rundbrief’ van mei 2015

 Schwere Luft liegt über der Straße am Rande des berüchtigten Mathare Valley Slums in Nairobi, der Hauptstadt des ostafrikanischen Kenias. Holzfeuer schicken qualmenden Rauch in den Himmel, brüllende Lastwagenmotoren entlassen ungefilterte Abgase aus ihrem Auspuff. Es stinkt nach Abfall, Fäkalien und immer wieder gammlig. „Einen Slum muss man gerochen haben sonst war man nicht dort“.

 Aldus het begin van het “Bericht über die Undugu Basisschule in Mathare” in de Undugu Rundbrief van onze Duitse vrienden van de Undugu Freundeskreis van mei 2015. De aangehaalde uitspraak is van wijlen pater Naud Grol en, is nog steeds actueel.

Ook de Duitse vriendenkring steunt het project om de school in Mathare Valley weer met recht een school en ontmoetingscentrum te laten zijn. Een samenvatting van hun bericht om de achterban te informeren en te motiveren begon met de aanhaling hierboven. Voorzitter Martien Jacobs vertaalde de brief en vatte die samen. Lees de Rondzendbrief mei 2015 Duitse Vriendenkring

.