Projecten gerealiseerd

Project leerbewerking

In het najaar van 2012 heeft USK de Vriendenkring gevraagd om fondsen te werven voor het opleiden van 105 jongeren op het gebied van leerbewerking. De Undugu Vriendenkring Nederland heeft met eigen middelen en een aanvulling van het fonds Wilde Ganzen dit project kunnen financieren. Later is er ook een financiële aanvulling van een kerk uit Nieuwerkerk aan de IJssel bijgekomen. Het geld is gebruikt voor de aanschaf van praktijkmateriaal, de aanschaf van administratieve middelen, het aanpassen van het leslokaal en het tijdelijk inhuren van een vakdocent.

De uitvoering van het project leerbewerking is in 2013 afgerond. Meer jongeren dan gepland hebben een cursus leerbewerking gevolgd; 138 jongeren (75 jongens, 63 meisjes). Deze jongeren hebben ook aanvullende cursussen gedaan zoals hoe je met klanten omgaat, het maken van kostprijsberekening en basis boekhouding. Onze partnerorganisatie USK zal de jongeren verder ondersteunen om een certificaat te halen en andere jongeren zullen nog gebruik maken van de lesmaterialen die met projectmiddelen zijn aangeschaft.

Project ‘Creating employment”

In het voorjaar 2010 heeft USK een verzoek gedaan om een financiële bijdrage te leveren aan het project “Creating Employment Opportunities for Self-Reliance among Vulnerable Youth from Poor Urban Communities”. Het specifieke doel van dit project was om honderd jongeren uit twee sloppenwijken van Nairobi op te leiden. Jongeren zullen daardoor gemakkelijker een baan vinden of kunnen voor zichzelf beginnen. Om dat te bereiken, zijn verschillende activiteiten gefinancierd: het selecteren van 100 jongeren, organiseren van workshops, afspraken maken met lokale ondernemers over leerovereenkomsten, aanschaffen van basis gereedschap, uitvoeren van theorielessen, inhuren van docenten etc.

Wij hebben dit project 10.000 euro gegeven en Cordaid heeft onze bijdrage verdubbeld. Een bedrag van 20.142 euro is voor dit project naar USK overgemaakt. Door dit project zijn honderd jongeren uit twee sloppenwijken van Nairobi opgeleid zodat zij over meer technische vaardigheden beschikken. We hebben over de uitvoering van dit project twee Nieuwsbrieven gemaakt en op verschillende bijeenkomsten in Nederland verspreid.

Andere Projecten

  • (2009) Renovatie van het centrum in Kibera en van de UBEP scholen. Een bedrag van 20.000 euro aan USK is voor beide projecten overgemaakt.
  • (2008) Renovatie van het opvangcentrum Kitengela. Een bedrag van 20.000 euro is aan USK over gemaakt.
  • (2008) Realisering van het kantoor Arnold Plaza. UVN heeft een substantieel bedrag overgemaakt om dit mogelijk te maken.
  • (2005) Realiseren van een loopbrug.
  • (2005) Aankoop van schoolboeken en ander educatief materiaal.
  • (2004) Realiseren van een veilige omheining rondom het opvangcentrum Kitengela.