Renovatieproject Mathare school

“We might be coming from poor families but that doesn’t deter us from accessing education which Undugu offers at no cost, thus enabling us to be in school like the rest of other learners who can afford to pay school levies, long live Undugu” zeggen UBEP Mathare learners.

Undugu Kenia heeft ons gevraagd een belangrijk project te steunen. Het gaat om de renovatie van Undugu’s school in Mathare en vrijwel volledige nieuwbouw van de school in Ngomongo. Het totaal benodigde bedrag wordt geschat op 28 miljoen KSh ofwel ca € 240.000. Dit bedrag is veel meer dan de Vriendenkring in voorgaande jaren heeft kunnen bijdragen. We hebben dit project toch geadopteerd, in die zin dat wij met hulp van U en andere partijen zoveel mogelijk willen helpen. We kunnen echter niet alles tegelijk; USK stelt voor om te beginnen met het project renovatie Mathare school.

De renovatie van de Mathare school kost €120.000,-. Het is een grote school die midden in de enorme sloppenwijk Mathare staat die zich kenmerkt door een enorme armoede en werkloosheid. Jongeren maken een groot deel uit van de totale bevolking van deze wijk. Het gebouw in Mathare is er slecht aan toe. Lessen worden tijdens het regenseizoen vaak onderbroken vanwege lekkende daken en regen die door kapotte ramen naar binnen slaat. Ook zijn muren en vloeren in slechte staat. Er zijn onvoldoende toiletten en die er zijn moeten worden vervangen. Ze lozen op een ontoereikend afvoersysteem dat regelmatig voor overstroming zorgt. De eetzaal van Mathare is nooit helemaal afgebouwd.

De Vriendenkringen in Nederland en Duitsland hebben hun krachten gebundeld om dit project aan te kunnen. Wij hebben ook Wilde Ganzen bereid gevonden om dit project, de renovatie van de Mathareschool, te steunen. Dat betekent dat Wilde Ganzen het geld dat wij samen bijeen brengen met de helft zal aanvullen. UVN heeft uit de in voorgaande jaren opgebouwde reserve een bedrag van bijna € 35.000 ter beschikking gesteld. Ook de bedragen die in 2014 en 2015 door de Vrienden bij elkaar worden gebracht zijn gereserveerd voor dit project. We hopen dat bevriende sponsoren deze bedragen nog willen aanvullen, zoals ook eerder gedaan is.

Wij rekenen op uw steun om zoveel mogelijk geld bij elkaar te brengen om Undugu deze geweldige school voor kansarme kinderen in stand te houden.

Meer lezen: actueel dossier Mathare school.